Το Επιφανειακό Ιντερνέτ έχει μέγεθος 167 terabytes.
Το Βαθύ Ιντερνέτ 91,000 terabytes!
Σταχυολογώ από το άρθρο «Πόσο βαθύ είναι το Βαθύ Ιντερνέτ (Deep Internet); » > Απλώς ειπωμένο, το Βαθύ Ιντερνέτ είναι όλο το περιεχόμενο που δεν είναι μέρος του «Επιφανειακού Ιντερνέτ», το οποίο ταξινομείται από τις στάνταρντ μηχανές αναζητήσεως (google κλπ). Το Deep Web επίσης αποκαλείται ‘Deepnet’, το ‘invisible Web’, ‘DarkNet’, ‘Undernet’, η το ‘hidden Web’. Σύμφωνα με την Wikipedia, το 2000, υπολογιζόταν ότι το Deep Web περιλαμβάνει περίπου 7.500 terabytes πληροφοριών και 550 δισεκατομμύρια μεμονωμένα έγγραφα. Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε αναγωγές από μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley το έτος 2000 ανεβάζουν τα data του Deep Web σε 91.000 terabytes. Σε αντίθεση το Επιφανειακό ιντερνέτ (στο οποίο σερφάρετε με τις μηχανές αναζητήσεως) φτάνει περίπου τα 167 terabytes; Για μία σύγκριση η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 1997 υπολογιζόταν στα 3.000 terabytes…..
> Υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από 200.000 sites στο Deep Web, ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; ή προτιμάτε να αμπελοφιλοσοφείτε στο Φατσοβιβλίο; Εξήντα από τούς μεγαλύτερους ιστότοπους του Deep Web περιέχουν 750 terabytes αρκετά από μόνα τους να υπερβαίνουν τις πληροφορίες ολόκληρου του Επιφανειακού Διαδικτύου ΣΑΡΑΝΤΑ φορές. Το Deep Web είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη κατηγορία της νέας πληροφορίας στο ίντερνετ…..
> Το συνολικό ποιοτικό περιεχόμενο του Deep Web είναι 1.000 έως 2.000 φορές μεγαλύτερο από το Επιφανειακό Ιντερνέτ! Το περιεχόμενο του Deep Web είναι σχετικό με κάθε πληροφοριακή ανάγκη, αγορά και domain…..
Υπάρχουν μηχανές αναζητήσεως για να σερφάρω στο Deep WEB; Ναι υπάρχουν και οι Δέκα από αυτές είναι οι εξής:
http://infomine.ucr.edu/
http://vlib.org/
http://www.intute.ac.uk/
http://aip.completeplanet.com/
http://www.infoplease.com/index.html
http://www.deeppeep.org/
http://www.incywincy.com/
http://www.deepwebtech.com/
http://www.scirus.com/srsapp/
http://www.techxtra.ac.uk/index.html
Η κάθε μία είναι για διαφορετική δουλειά. Αν ξέρεις καλά Αγγλικά χρησιμοποίησε τις!Hyperloop, Άρης, Apple SiRI και Τεχνητή Ευφυΐα: Ο Elon Musk της SpaceX, θέλει να πάει αστροναύτες στην Ίσιδα, συγγνώμη στον ISS ήθελα να γράψω, δηλαδή τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Θέλει να πάει τους αστροναύτες στον Άρη. Νομίζετε ότι θα ξέχναγε την Γή; Όχι μας ετοίμασε το Hyperloop, ένα συγκοινωνιακό σύστημα που ποτέ δεν καταστρέφεται, αγνοεί τον καιρό και τρέχει 2 φορές πιο γρήγορα από το αεροπλάνο σας.
Πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για να σπάσει το password σας; Το «Δυνατό» που βλέπετε σαν ένδειξη όταν βάζετε ένα κωδικό πρόσβασης κάπου στο internet δεν είναι κάτι που σας δίνει την ουσία του τι σημαίνει. Κάντε πεντακισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς, αλλά στο τέλος προσθέστε ένα σύμβολο
Οι κίνδυνοι στο να ποστάρεις το παιδί σου στο Facebook Πόσοι θυμούνται ακόμη ότι το Facebook ξεκίνησε από κολεγιόπαιδα που έψαχναν για καυτές γκόμενες και παγωμένες Lager; Σήμερα κατακλύζεται από φωτογραφίες νεογέννητων και νηπίων σε όλες τις πιθανές πόζες που αναρτούν οι ίδιοι οι γονείς για να εισπράξουν τα «like» και τα σχόλια των «φίλων»
Αμφισβητούνται τα likes και οι διαφημίσεις του Facebook από το BBC Μια έρευνα του BBC υπονοεί ότι οι εταιρείες χάνουν μεγάλα ποσά χρημάτων σε διαφημίσεις για να κερδίσουν likes από τα μέλη του facebook τα οποία δεν έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα τους. Επίσης φαίνεται ότι πολλά μέλη του facebook που κάνουν click έχουν ψεύτικα στοιχεία στο προφίλ τους.
Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/01/blog-post_2933.html#ixzz2h1i7FJ8b
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου